ls je bij ons in de winkel rondloopt, zal het je direct opvallen. Het houten speelgoed roept herinneringen op naar lang vervlogen tijden. Je wordt er echt nostalgisch van. Wij zien ook hoe onze bezoekers het niet kunnen laten om het houten speelgoed vast te nemen en aan te raken. En nu heb ik het niet alleen over kinderen. Ook volwassenen kunnen de verleiding niet weerstaan.

Houten speelgoed is dus heel aantrekkelijk maar de voordelen zijn veelvuldig. We zetten ze even voor je op een rijtje.

1) Stimuleert de creativiteit

Houten speelgoed biedt weinig grafische elementen en het brengt nauwelijks enig geluid voort. Het is aan het kind om dat te doen waar ze goed in zijn: hun fantasie gebruiken!

http://www.child-development-guide.com/educational-wooden-toys.html

2) Houten speelgoed is duurzaam

Houten speelgoed gaat langer mee dan speelgoed gemaakt uit plastiek. En zoals je weet heeft het weinig zin om aan een peuter de raad te geven om ‘voorzichtig’ te zijn. Speelgoed moet tegen een stootje kunnen zodat het kind zich niet geremd hoeft te voelen.

http://speelgoedkiki.be/blog/hoe-duurzaam-is-houten-speelgoed/

3) Ontwikkeling van het kind

Denk maar aan houten puzzels, blokken, sorteerspellen. Mogelijkheden genoeg om de ontwikkeling van je kind te ondersteunen. Niet alleen de motorische ontwikkeling komt aan bod, maar ook de hand-oog coördinatie en het logische denkvermogen worden gestimuleerd.

Oudere kinderen kunnen dan weer ‘winkeltje spelen’ met fruit, groenten, melkproducten vervaardigd in hout. Ze leren communiceren, tellen en wie weet ontwikkelen ze zo ook wel de eerste commerciële feeling.

http://www.kindengezin.be/ontwikkeling/spelen/

4) Veilig

Alle houten speelgoed wordt gekleurd met en vervaardigd uit kindvriendelijk materiaal. Er komen geen giftige stoffen aan te pas. Vaak worden ze ook met de hand gemaakt, zodat ook vergif vanuit de fabriek vermeden wordt.

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=15168

5) Goed voor het milieu

Alle speelgoed dat in onze winkel wordt verkocht moet aan de hoogste eisen voldoen. Op zich is hout een duurzaam product. Het gaat lang mee en zelfs als het wordt weg gegooid is het gemakkelijk te verteren of opnieuw te verwerken.

Daarnaast gaan wij er echter altijd voor zorgen dat het speelgoed vervaardigd wordt van hout uit duurzame bosprojecten. Dat wil zeggen dat de bomen die gekapt worden voor het vervaardigen van het speelgoed, ook terug aangeplant worden. Uiteindelijk willen wij niet alleen nu nog hout hebben om te gebruiken. Wij willen dat ook nog voor toekomstige generaties.

http://www.zappyouders.be/bloggers/momsandmore/hoera-voor-houten-speelgoed

Zoals je ziet is houten speelgoed niet alleen leuk en nostalgisch. Het biedt nog zo veel ander voordelen. Kom zeker eens langs bij ons in de winkel en voel het mooie speelgoed in levende lijve.

 

Meer lezen:

http://www.selfgrowth.com/articles/the-advantages-of-traditional-wooden-toys

http://www.naturalchildmagazine.com/0804/Nurturing_the_Playful_Mind.htm