Kinderen zijn van nature uit bewegelijk. Ze willen vooruit, snel gaan, op ontdekking, nieuwe dingen doen. Een loopfiets ondersteunt hen daarbij. Ze vinden het geweldig en komen er snel mee vooruit. Ze leren het ook heel snel, terwijl ze voor een fiets met pedalen moeten wachten tot ze er mentaal ook klaar voor zijn. Een loopfiets voelt volledig natuurlijk en als deze in hout is voelt hij nog dubbel zo comfortabel.

De loopfiets stimuleert het evenwicht van jouw kind. Je kan ook gezellig gaan wandelen en je kind fietst met je mee. Hij zal ook sneller kunnen fietsen. Wanneer de reflex om pedalen te gebruiken eenmaal ontwikkelt is, is de stap naar een gewone fiets heel snel gezet.

Een houten loopfiets kan ook binnen gebruikt worden. Hij maakt geen krassen op de vloer door de rubberen bandjes. De keuze in loopfietsen is zeer ruim. Zowat alle grote merken hebben prachtige loopfietsen ontwikkeld, sommige in natuurlijk hout, andere met een likje verf. Hoe dan ook, verras je kind met een loopfiets zodat hij met jou door de bochten kan scheuren.

Houdt daarbij altijd rekening met de leeftijd van het kind. Kinderen jonger dan een jaar hebben een ander model van fiets nodig dan kinderen boven het jaar. Jongere kinderen hebben het nog moeilijk om hun evenwicht te bewaren, zodat de modellen voor deze leeftijd meestal voorzien zijn van dubbelen banden.

Als het kind ouder wordt, begint de houten loopfiets steeds meer op een echte stoere fiets te lijken. Zonder de bijwieltjes, want die heeft je kind niet nodig en zal het waarschijnlijk nooit nodig hebben, ook niet als hij overschakelt op een pedaalfiets.

Er zijn ook speciale modellen, zoals bijvoorbeeld een houten bakfiets. Altijd leuk voor als je kind nog allerlei vondsten wil vervoeren met zijn fiets. Wat dacht je van keien? Of een mooie stok gevonden bij het wandelen?

Ze zijn ook verkrijgbaar in alle kleuren en we kunnen ook de naam van het kind op de fiets graveren. Kom eens langs in de winkel voor ons uitgebreid assortiment. Elk kind, zowel meisje als jongen, zal heel veel plezier beleven aan zijn aller eerste loopfiets.

Meer redenen om een houten loopfiets aan te schaffen:

http://www.nymetroparents.com/article/benefits-of-riding-balance-bikes-instead-of-using-training-wheels

http://www.devoorzorg.be/limburg/voordelen-advies/terugbetalingen-ledenvoordelen/terugbetalingen-voordelen/geboorte-adoptie/Pages/Loopfiets.aspx

http://www.mamaliefde.nl/blog/review-kinderfeets-loopfiets/

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken