Zoek je een leuk geschenk voor kersverse ouders en hun nieuwe baby? Of ben je op zoek naar verantwoord speelgoed voor je eigen kind? Dan is ons houten speelgoed vast een aanrader. Van houten rammelaars tot een eerste loopfiets, je gaat er iemand heel gelukkig mee maken. Houd echter wel rekening met de leeftijd van het kind.

Houten babyspeelgoed bij de geboorte

Een pasgeboren baby kan nog niet zo veel, maar van geluiden, beweging en kleur houd hij al wel. Daarom zijn onze bedmobielen zeer interessant voor een pasgeboren baby. Als de baby zich verder ontwikkelt en zich kan oprichten, geeft het tuimelclowntje van Janbibejan uren kijk- en speelplezier. Het clowntje kan lekker tollen op zijn buikje en heeft ook een bijtring die los kan bewegen om zijn buik.

Wanneer baby kan grijpen zijn rammelaars en allerhande kleurrijk speelgoed dat hij kan vasthouden een mogelijkheid. Natuurlijk wordt al ons speelgoed gemaakt van kindvriendelijke materialen zodat de baby alles veilig in het mondje kan steken. Met handen en mond verkennen hoort er immers bij nu.

Houten babyspeelgoed voor oudere baby’s

Als baby een peuter wordt, heeft hij een uitdaging nodig. Stapelblokken, puzzels en sorteerspelletjes zullen hem helpen om zich motorisch en mentaal verder te ontwikkelen. Ze helpen het kind ook om meer te leren over kleuren, vormen, dieren, enz.  Al ons speelgoed is educatief en stimulerend. Houten speelgoed voelt ook goed in de hand en in de mond en het biologisch katoen dat gebruikt wordt, geeft een gevoel van zachtheid en comfort.

Om goed te weten welk speelgoed past bij welke leeftijd kijk je even hier:

http://www.kindengezin.be/ontwikkeling/spelen/spelvormen/

Speelgoed dat baby achter zich aan kan trekken of voor zich uit kan duwen zijn dan weer perfect om te leren lopen. Als je baby een peuter wordt, heeft hij die stimulans zeker nodig. Voor je het weet rent hij door het huis achter een koele kever een blitse poppenwagen aan.

Wij kiezen met zeer veel trots alleen het beste speelgoed uit. Al ons speelgoed is veilig, groen en ecologisch verantwoord. Wij zorgen er ook voor dat ons speelgoed van een ethisch verantwoorde oorsprong is. Speelgoed wordt gemaakt voor kinderen, maar nooit door kinderen.

Meer leuke links:

Speelgoed door de eeuwen heen: http://varenna.infoteur.nl/specials/geschiedenis-speelgoed.html

Waarom plastiek speelgoed niet goed is voor je kind: http://blog.greenjump.nl/post/2009/05/20/Waarom-is-plastic-speelgoed-niet-goed-voor-kinderen.aspx

Why wooden toys? http://www.newyorker.com/books/page-turner/why-wooden-toys